Tomati-läätse supp


2 väiksemat kartulit
4 spl punaseid läätsesid
1/2 tl soola
1 purk purustatud tomateid, 400 g
1 purk ise tehtud tomatisupi hoidist, 400 g
maitsestamiseks basiilikut

Kuubikuteks lõigatud kartul ja läätsed panna vähese veega keema. Kui kartulid on poolpehmed, lisada juurde purustatud tomatid ja tomatisupi segu ning keeta mõni minut. Supp tuleb üsna tummine, kuid seda võib tomatimahlaga vedelamaks teha . Valmistamine võtab aega maksimaalselt 15 minutit.


Tomatisupi hoidise jaoks praen esmalt viilutatud porgandi, sibula ja küüslaugu õlis ning seejärel hautan segu veel potis koos kooritud tomatitega, millest on rohelised südamed välja lõigatud. Tomati koorimiseks tuleb tippu lõigata ristlõige ja kasta tomat keevasse vette, nii hakkab koor servadest ise maha rulluma. Parem on kasutada pigem pisut üle küpsenud tomateid, sest tooremaid on raskem koorida. Segu maitsestan soola ja suhkruga, mis tasakaalustab tomati happesust. Hoidise säilimiseks lisan minimaalselt äädikat, kusagil 1 spl 5 liitri segu kohta.


Kommentaare ei ole :