Kaerahelbeküpsised

250 g jämedaid kaerahelbeid
100 g võid (või 100 g õli ja 2 spl vett)
2 muna
125 g tumedat muscovado suhkrut (1/4 pakist)
100 g rosinaid
võib lisada seemneid ja teisi kuivatatud puuvilju


Munad lahti kloppida ja lisada suhkur. Mune ei tohi mingil juhul vahtu kloppida, muidu muutuvad küpsised biskviidiseks. Kui suhkur on väga kõva, lasta sellel munamassis sulada. Muscovado suhkur annab küpsistele mõnusa karamellise maitse, palju tugevama kui fariinisuhkur.

Edasi lisada segule kaerahelbed, rosinad ja muud meelepärased seemned ning viimasena sulatatud või. Viimasel ajal olen küpsiseid õliga teinud, kui lisada ka pisut vett siis maitse ei kannata võiga võrreldes mitteüldse.

Kõige lihtsam on küpsiseid teha muffini vormiga pabervormide sees, sest plaadile parajate hunnikute sättimine on üsna vaevarikas.




Kommentaare ei ole :