Värsked kevadrullid

Palju tervislikumad kuid õlis küpsetatud kevadrullid, on värskete ürtidega kevadrullid. Retsepti leidsin Epp Mihkelsi raamatust "Aasia toidud" (lk 51), kuid nagu ikka olen seda pisut kohendanud.

Vaja läheb:

küpsetatud kanafilee tükke (kintsuliha on kõige pehmem)
riisipaberilehti
riisinuudleid
rohelisi maitsetaimi:
frillis või mõni muu lehtsalat
spinat (olen asendanud peterselliga)
münti
basiilikut
rohelist sibulat

Dipikastet võib ise teha või kasutada Tai magushaput tsillikastet nagu mina.

Retseptis ei ole koguseid, sest sõltub sellest kui palju rulle keegi teha soovib. Ettevalmistuseks tuleb kana kintsuliha puhastada, tükeldada ja kerge soolaga praadida. Valmis keeta väikeses koguses riisinuudleid, arvestusega et ühe rulli jaoks läheb vaja enamvähem nii palju kui on võimalik ühe kahvli ümber keerutada, ühesõnaga üsna vähe. Riisinuudlid on iseenesest üsna maitsetud ja kipuvad kokku kleepuma, kuid neid võib vahetult pärast kurnamist maitsestada riisiäädikaga või väikese koguse dipikastmega.

Maitsetaimi võib varieerida, sõltuvalt sellest mida parasjagu võtta on. Spinati olen asendanud peterselliga, sest see on kättesaadavam olnud. Basiilik, münt ja roheline sibul peaksid sise jääma, sest annavad väga mõnusat maitset.

Rullide tegemiseks tuleb pisut sügavamasse taldrikusse sooja vett valada ning kasta riisipaberi leht sinna sisse, ca 30 sekundiks, kuid põhimõtteliselt silma järgi nii kauaks, et leht pehmeks läheks, kuid ei hakkaks lagunema ja seda oleks võimalik veel vormida. Märg riisipaber asetada lõikelauale ning sellele asetada rohelised maitsetaimed (1 frillis, 1-2 rohelise sibula vart, 1-2 mündileht, 1-2 basiiliku lehte, 2 spinati või peterselli lehte) , kahvli ümber keeratud riisinuudlid ja 2-3 kanaliha tükki. Riisipaberi servad taskuks tõsta ning keerata rulli. 

Vürtsika dipikastmega väga mõnus kerge toit. Rullid tuleb üsna kiiresti ära süüa, järgmiseks päevaks pole mõtet jätta, sest riisipaber muutub kõvaks tagasi kui vesi aurustub.

Kommentaare ei ole :