Rabarberikook

Põhi
100 g kookosõli
3 dl jahu
1 muna
1 tl soola
3 spl vett

3 keskmist rabarberi vart

Kate
2 muna
1,5 dl suhkrut
1 spl jahu
3 spl kookosõli
kaneeli

Jahu ja sool segada ning toasooja kookosõliga purutaoliseks näppida. Seejärel lisada lahtiklopitud muna ja vesi ning sõtkuda tainaks. Tainas ühtlaselt 26 cm läbimõõduga vormi suruda. Kui vorm on küpsetuspaberiga kaetud, pole vaja taignast kõrgemaid servi teha. Põhja küpsetada ahjus 200 C juures 10 minutit.

Poole sentimeetri jämedused rabarberi tükid eelküpsetatud koogipõhjale pustata. Rabarberit peab olema nii palju, et see põhja üsna paksult kataks. Rabarberid puistata üsna ohtralt kaneeliga üle.

Katte tarvis vahustada munavalged ja munakollased eraldi ja siis kokku segada. Munakollased vahustada koos suhkruga. Kokku segatud munadele lisada jahu ja kookosõli. Kogu segu valada koogile. Küpsetada ahjus 200 C juures 25-30 minutit. Koogi teevad mõnusaks erinevate maitsete kihid: soolae põhi, hapu vahe ja magus kate. Hea mahlane kook.


Kommentaare ei ole :