- 2 kanakoiba, pehmeks keeta
- 1 dl rohelisi läätsesid
- 1 kg kõrvitsat, puhastatud ja tükeldatud
- 1 dl vett
- 1 sibul, hakitud
- ingverit, pöidlasuurune tükk kooritud ja tikkudeks lõigatud
- parmesani laastud
- kõrvitsaseemneid, kergelt röstitud, peale puistamiseks
- õli, praadimiseks
- soola
Kintsuosaga kanakoivad pehmeks keeta. Puljongit peaks jääma kusagil ühe liitri jagu. Kanakoivad puhastada ja liha tükeldada.
Seejärel praadida wok pannil või mõnel muul sügaval pannil sibul ja ingver. Siis lisada kõrvitsatükid ja 1 dl vett ning kõrvits poolpehmeks hautada. Eraldi potis keeta rohelised läätsed ning kurnata enne kui lagunema hakkavad. Kui kõrvits on poolpehme, segu saumikseriga robustselt purustada, nii et tükke jääks sisse. Siis lisada pannile puljong, läätsed, kanaliha tükid ja maitse järgi soola ning keeta veel kusagil 10 minutit.
Taldrikus supile panna keskele parmesani või mõne muu kõva juustu laastud. Ise kasutan Valio Forte juustu. Peale puistata röstitud kõrvitsaseemned, mis on ilusad, aga annavad maitse lisa ka.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar