Kanakarri

See on minu enda tuunitud karri retsept, kus olen koriandri asendanud peterselliga ning maitseainete koguse timminud endale meelepäraseks.

väike ananassikonserv omas mahlas (200g)
150 g keedetud kikerherneid
1 väike lillkapsas (ca 150g)
400 g kookospiima
400 g kana kintsuliha

praadimiseks õli

Vürtsipasta
1 sibul
4 küüslauguküünt (võib ka rohkem)
3 cm ingverit
1/2 (rohelist) tsillipipart
väiksem kimp peterselli
1 tl karri pulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud koriandri seemneid
1 tl kaneeli
2 loorberilehte
2 kahvrilaimi lehte
1 spl soola
1 spl suhkrut
1 laimi mahl

Tegin nii: purustasin kõik maitsetaimed (sibul, küüslauk, ingver, petersell)  koos maitseainete, laimi mahl ja sortsu õliga ühtlaseks pastaks. Laimi võib asendada ka sidruniga. Köömned ja koriandriseemned tuleb eelnevalt jahvatada või uhmris purustada. Küüslaugu kogust võib ka pisut suurendada, näiteks 6 küüneni. Koriandriseemnetel on väga spetsiifiline maitse, mis ei pruugi kõigile meeldida, kuid teelusikatäis annab pisut teistsuhust maitsenüanssi ega muutu ebameeldivaks, kuid suurem kogus oleks minu maitse kohaselt liiast.

Seejärel  pruunistasin sortsus õlis kanatükid ja lisasin vürtsipasta. Segasin läbi ja kuumutasin kergelt, et aroomid eralduksid. Kui aega on võib ilmselt lasta kanatükkidel vürtsipastas pisut eelnevalt marineeruda ja siis praadida. Seejärel valasin pannile kookospiima, lisasin keedetud kikerherned, lillkapsa õisikud ja  ananassitükid koos mahlaga. Hautasin segu kuni lillkapsa pehmenemiseni, ca 10-15 minutit.

Toit on väga maitsev ja suurepärase erkkollase värviga. Kogusest saab söönuks 4-5 inimest.

Parim jasmiiniriisiga. Aromaatsema riisi saamiseks võib keetmisel lisada mõne nelgitera (3-4 tk 2 dl riisi kohta). Kahele inimesele paras riisi kogus on ca 2 dl riisi, keeta 3 dl vees.

Kui viitsimist on võib ise juurde teha ka lameleiba, siin üks chapati retsept:
250 g täisterajahu
150 ml vett
4 spl õli
pisut soola

tainas korralikult läbi sõtkuda ja rullida vorstiks, kust lõigata väikesed tükid, mille saab rullida pannisuurusteks õhukesteks lameleibadeks. Küpsetada saab tavalisel praepannil, kumbagi külge ca 1 minut.

Kommentaare ei ole :