Uus lemmik. Retsepti sain ERR-i veebilehelt ja kohendasin pisut enda järgi.
150 g (laktoosivaba) võid
1,5 dl suhkrut
1/2 tl vaniljet
2 dl jahu
2 spl mandlilaaste
4 spl rosinaid
4 munavalget
Või tuleb enne toasooja sulama võtta.
Kõigepealt vahustada munavalged ja panna kappi ootama. Seejärel vahustada või ja suhkur ning vanilje, lisada jahu, mandlilaastud ning munavalge ning tainaks segada. Viimasena lisada rosinad ja tainas läbi segada.
Teelusikaga panna küpsetusplaadile piisavalt suurte vahedega taigna totsud. Küpsetada 200 C juures ca 9 minutit. Taigna kogusest saab 3 pannitäit küpsiseid.
Retsept õnnestub ka täistera nisujahuga, kuid küpsised tulevad pisut tumedamad nagu kõral olevalt pildilt näha. Pruuni suhkrut kasutades tuleb arvestada, et see on valgest magusam ja kogust tuleb vähendada 1 dl-ni.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar