See retsept on minu enda versioon ETV Köögikodanikest nähtud Singapuri kanast.
Vaja läheb:
1/3 kana
ingverit
pool sibulat
2 küüslaugu küünt
100 g rohelist sibulat
seesamiõli
heledat sojakastet
maisitärklist
300 ml riisi (võib ka pruuni riisi)
värsket kurki
Kana soola, pipra, vürtspipra ja loorberiga maitsestatud vees pehmeks keeta ja liha tükeldada. Kanatükke tuleb pooleliitrine karbitäis. Puljongit on vaja liitri jagu.
Pannil vokkida pool peotäit ingverit, paar küüslaugu küünt ja pool valget sibulat. Vokitud segu panna potti koos riisi ja 2 spl seesamiõliga ning peale valada 1/3 ulatuses vett ja 2/3 ulatuses kanapuljongit. Vedelik peab kahe sõrme jagu riisist üle ulatuma. Maitsestada vajadusel soolaga. Riis kaane all madalal kuumusel pehmeks keeta.
Kastmeks vokkida pannil pool peotäit ingverit, lisada juurde hakitud roheline sibul ja veel pool minutit vokkida. Seejärel valada pannile 3 spl seesamiõli. Segu läbi segada ja lisada 5-6 dl kanapuljongit ja kanaliha tükid. Seejärel lahustada väheses vees kuhjaga teelusikatäis maisitärklist ja valada segule (pidevalt segades, et tükke ei tekiks). Kogu segu maitsestada 4 spl heleda sojakastmega kuni segu on parajalt soolane. Soja toob mõnusalt seesamiõli maitse esile.
Serveerida nii, et taldriku põhja panna padjana jämedalt viilutatud ja neljaks lõigatud kurki. Peale riis ja seesami kana. Kurk annab toidule mõnusalt värske maitse.
Kogusest jagub neljale sööjale.
Tellimine:
Postituse kommentaarid
(
Atom
)
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar