Kapsasalat ise tehtud majoneesi kastmega

Toores kapsas ribadeks riivida või lõigata. Segada ise tehtud majoneesi kastmega.

Kaste:
2 munakollast
2 tl Dioni sinepit
1 tl valge veini äädikat
1/2 sidruni mahl
1 tl suhkrut
soola
1 dl külmpressi päevalille õli

Kastme kokkuvispeldamiseks peavad koostisosad olema toasoojad. Kõik koostisosad peale õli vispliga läbi segada (mitte vahustada). Seejärel asuda õli lisama, samal ajal vispeldades. Alguses lisada õli paari tilga haaval, lõpus võib pisut julgemini soristada. Õli lisades tuleb kastet pidevalt vispeldada, kuni kaste majoneesilaadseks läikivaks paksuks kastmeks emulgeerub.

Kui kaste ei paksene, võib põhjuseks olla külmad koostisained. Otse külmkapist võetud munadest ei saa kastet teha. Katsetuste tulemusel osutus parimaks viinamarjaseemne õli, aga ka päevalille õli. Oliivi külmpressi õliga tuleb kibe maik man. Proovisin ka rafineeritud ja neitsioliiviõli segu, ikka jäi kergelt kibe.

Päris majoneesi tegemiseks tuleb sidrunimahla vähem panna ja õli rohkem, aga kapsa salatile annab rohekelt sidruni mahla värskust juurde.

Kommentaare ei ole :