Tagurpidi jõhvikakook

Põhi
50 g võid
150 g pruuni suhkrut
pool liitrit jõhvikaid
130 g kreeka pähkleid

Või ja suhkur sulatada, lisada jõhvikad ja kuumutada kuni marjad on kergelt mahlaga kaetud. Lisada kreeka pähklid ja segu läbi segada ning tõsta pott pliidilt.

Tainas
50 g võid
100 g pruuni suhkrut
1 muna
170 g täistera jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
2 dl keefiri

Või ja suhkur vahustada, lisada munad ja ühtlaseks segada. Jahu, kergitusained ja maitseained läbi segada. Või ja muna segula lisada vaheldumisi kuivained ja kaneel. Tainas ühtlaseks massiks segada. Koogivormi põhja panna jõhvikasegu ning katta tainaga. Küpsetada 180 C juures 40 minutit. Kui pealt muutub liiga pruuniks, katta vorm fooliumiga.


Kommentaare ei ole :