Kapsarullid

500 g hakkliha
1,5 dl pruuni riisi
1 suurem sibul
2-3 küüslaugu küünt
soola


Riis keeta ja jahutada. Hakkliha segada keedetud riisi, hakitud sibula, pressitud küüslaugu ja soolaga ühtlaseks taignaks.

Kapsalt eemaldada lehed ning lõigata lehe rootsud õhemaks. Kõige lihtsam on kapsast lahti koorida, kui kogu pea keeva vette pista ning iga 2-3 minuti keetmise järel üks kiht lehti eemaldada. Eemaldatud lehti keeta kuumas vees kuni need on klaasjad, ca 4-5 minutit.

Kapsalehele asetada täidis ja ümbrikuks pakkida ning seejärel pruunistada rullid praepannil. Pruunistatud kapsarullid laduda ühe kihina küpsetusvormi ning valada peale vee ja koore segu (vormi 8 kapsarulliga ca 4 dl vee ja koore segu). Küpsetada ahjus 200 C juures 45 minutit.

Sellest kogusest saab 30 kapsarulli, osad on suuremad ja osad väiksemad. Pruunistatud kapsarulle võib väga edukalt külmutada. Pärast sulamist nende struktuur värsketega võrreldes ei muutu.

Kommentaare ei ole :