Tomatikastmes lihapallid polentaga

Jamie Oliveri saates nähtud retsept

Lihapallid
400 g hakkliha
1 sibul
väike punt peterselli
1 tl köömneid
soola

Tomatikaste
1 baklazaan
2-3 porgandit
400 g purustatud tomateid
4 küüslaugu küünt
1/2 spl pruuni suhkrut
2 spl palsamiäädikat
näpuotsaga tsillihelbeid


Polenta
1, 5 dl maisimannat
5 dl vett
soola
25 g võid
Parmesani juustu

Lihapallide jaoks segada hakkliha, hakitud sibul, petersell, köömned ja sool ning vormida tainas pallikesteks. Baklazaan ja porgand suuremateks kuubikuteks lõigata ning hautada pannil pehmeks, tõsta kõrvale. 
Lihapallid praadida. Nüüd panna  pannile tagasi hautatud köögiviljad, lisada purustatud tomatid, sortsuke vett, pressitud küüslauk, suhkur, tsillihelbed ja palsamiäädikas. Segu hautada 5 minutit.

Polenta jaoks keeta maisimanna soolaga maitsestatud vees ca 10 minutit. Maitsestada või ja riivitud Parmesani juustuga. Või ja juustuta on polenta maitsetu puder.

Kastme ja polenta kogus ei ole retseptis omavahel vastavuses. Polentat jagub 2-3 sööjale, lihapallikastet 4-5 sööjale. Kui rahvast on rohkem, tuleks polenta kogust kahekordistada.

Kommentaare ei ole :