Jamie Oliveri saates nähtud retsept
Lihapallid
Lihapallid
1 sibul
väike punt peterselli
1 tl köömneid
1 tl köömneid
soola
Tomatikaste
1 baklazaan
2-3 porgandit
2-3 porgandit
400 g purustatud tomateid
4 küüslaugu küünt
1/2 spl pruuni suhkrut
2 spl palsamiäädikat
näpuotsaga tsillihelbeid
näpuotsaga tsillihelbeid
Polenta
1, 5 dl maisimannat
5 dl vett
soola
25 g võid
Parmesani juustu
Lihapallide jaoks segada hakkliha, hakitud sibul, petersell, köömned ja sool ning vormida tainas pallikesteks. Baklazaan ja porgand suuremateks kuubikuteks lõigata ning hautada pannil pehmeks, tõsta kõrvale.
Lihapallid praadida. Nüüd panna pannile tagasi hautatud köögiviljad, lisada purustatud tomatid, sortsuke vett, pressitud küüslauk, suhkur, tsillihelbed ja palsamiäädikas. Segu hautada 5 minutit.
Polenta jaoks keeta maisimanna soolaga maitsestatud vees ca 10 minutit. Maitsestada või ja riivitud Parmesani juustuga. Või ja juustuta on polenta maitsetu puder.
Kastme ja polenta kogus ei ole retseptis omavahel vastavuses. Polentat jagub 2-3 sööjale, lihapallikastet 4-5 sööjale. Kui rahvast on rohkem, tuleks polenta kogust kahekordistada.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar