kanamaksapasteet

500 g kanamaksa
2 väiksemat sibulat
4 küüslaugu küünt
3 väiksemat või 2 suuremat porgandit
1 suurem kanakoib või 2 kanakintsu (liha ja 3 dl puljongit)
2 spl brändit
muskaatpähklit
loorberi
pipart
vürtspipart
soola

Maks puhastada kelmetest ja hoida paar tundi jääkülmas vees, et veri välja valguks.

Kanakoib või kintsud keeta soola, pipra, vürtspipra ja loorberiga maitsestatud vees pehmeks. Kanatükke ei ole vaja kupatada, aga võib enne keema panemist tund aega jääkülmas vees hoida, nii tuleb vahtu vähem.  Pärast keetmist liha kontide ümbert eemaldada. Pasteedi jaoks läheb vaja nii puljongit kui kanaliha.

Kooritud porgandid keeta pehmeks.

Tükeldatud sibul ja küüslauk pannil õlis pehmeks hautada, tõsta kõrvale. Samal pannil praadida maks. Maksa ei tohi üle praadida, muutub tuimaks.

Maks, kanaliha, keedetud porgand ja hautatud sibul-küüslauk kaks korda läbi hakklihamasina ajada. Juba peenestamise ajal võib pisut puljongit lisada, siis liigub segu paremini. Pasteedile lisada maitsestamiseks brändit, riivitud muskaatpähklit ja vajadusel soola ning ligikaudu 3 dl kanapuljongit. Esialgu jääb pasteet üsna vedel, kuid külmkapis tõmbab oluliselt tahkemaks. Parim järgmisel päeval.




Kommentaare ei ole :