Kodused takod

 Jätkub neljale sööjale

Kaste

  • 250 g hakkliha
  • 400 g purustatud tomateid
  • 1 dl vett
  • 1 sibul
  • 3 küülaugu küünt
  • 1/4 paprikat
  • 1/2 tsillipipart
  • 2 tl oreganot
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl soola
  • 2 tl suhkrut
  • cayenne´i pipart

Hakkliha praadida ja panna kõrvale.

Küüslauk ja sibul hakkida tükkideks ja praadida poolpehmeks, siis lisada peeneks viilutatud paprika ja hautada kogu kraam pehmeks.

Uhmris purustada vürtsköömned, lisada  oregano, tsillipipar ja hõõruda ühtlaseks pastaks. Tsillipipraga peab ettevaatlik olema, mõnikord on see tulisem mõnikord vähevürtsikas. Et toitu mitte ära rikkuda, tasuks seda eelnevalt maitsta. Vürtsisegu lisada pannile ja kuumutada kergelt.

Siis lisada pannile purustatud tomatid, vesi, hakkliha, sool-suhkur ja kõige lõpus maitse järgi cayenne´i pipart. Hautada kogu segu 10 minutit. Ja ongi valmis.


16 tortillat
  • 6 dl jahu
  • 1 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,7 dl õli
  • 2 dl sooja vett
kuivained kokku segada. Käsitsi või mikseri taignakonksudega segades lisada õli ja soe vesi. Tainast teha ühtlane rull. Lõigata pooleks, kõik tükid veel omakorda pooleks ning edasi nii kaua kui on on 16 tükki. Tainatükid palliks vorimida ning rullida õhukeseks. Küpsetada kuumal pannil kummaltki küljelt ligikaudu 2 minutit või kuni tainas kergelt mullitab ka tekivad pruunid laigud. Parm on valmis tortillasid hoida kaane all, sest jahtudes muutuvad need muidu hapraks ja murduvaks ning takosid on ebamugav teha.




Tako lisandid
  • salatilehed (frillis)
  • kurk
  • tomat
  • avokaado
  • riivitud juust
  • marineeritud sibul

Kõiki lisandeid ei pea korraga kasutama. Kui on kurki, siis  näiteks võib salatilehed välja jätta. Sibula marineerimiseks lõigata punane sibul õhukesteks rõngasteks, lisada 2 spl valge veini äädikat, 1 spl suhkrut ja näpuotsaga soola, segada. Marineeritud sibul annab väga mõnusat vürtsist maitset juurde. Minule meeldib  takode kõrvale õlut juua.


Kommentaare ei ole :