Kaste
- 250 g hakkliha
- 400 g purustatud tomateid
- 1 dl vett
- 1 sibul
- 3 küülaugu küünt
- 1/4 paprikat
- 1/2 tsillipipart
- 2 tl oreganot
- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl soola
- 2 tl suhkrut
- cayenne´i pipart
Hakkliha praadida ja panna kõrvale.
Küüslauk ja sibul hakkida tükkideks ja praadida poolpehmeks, siis lisada peeneks viilutatud paprika ja hautada kogu kraam pehmeks.
Uhmris purustada vürtsköömned, lisada oregano, tsillipipar ja hõõruda ühtlaseks pastaks. Tsillipipraga peab ettevaatlik olema, mõnikord on see tulisem mõnikord vähevürtsikas. Et toitu mitte ära rikkuda, tasuks seda eelnevalt maitsta. Vürtsisegu lisada pannile ja kuumutada kergelt.
Siis lisada pannile purustatud tomatid, vesi, hakkliha, sool-suhkur ja kõige lõpus maitse järgi cayenne´i pipart. Hautada kogu segu 10 minutit. Ja ongi valmis.
16 tortillat
- 6 dl jahu
- 1 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,7 dl õli
- 2 dl sooja vett
Tako lisandid
- salatilehed (frillis)
- kurk
- tomat
- avokaado
- riivitud juust
- marineeritud sibul
Kõiki lisandeid ei pea korraga kasutama. Kui on kurki, siis näiteks võib salatilehed välja jätta. Sibula marineerimiseks lõigata punane sibul õhukesteks rõngasteks, lisada 2 spl valge veini äädikat, 1 spl suhkrut ja näpuotsaga soola, segada. Marineeritud sibul annab väga mõnusat vürtsist maitset juurde. Minule meeldib takode kõrvale õlut juua.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar