Internet ütleb, et parim pikkpoiss tuleb, kui võtta võrdsetes osades sea, vasika ja looma hakkliha. Olen kasutanud segu hakkliha, aga mitte võrdsetes suhetes. Hea tuleb igatahes. Proovisin ka kord peekonisse pakitud pikkpoissi, aga minu arvates jäi see liiga rasvaseks ning sel põhjusel jään klassikalise vormi juurde.
900 hakkliha (ideaalis võrdsetes osades siga, vasikas ja loom)
1 suurem sibul
3 küüslaugu küünt
3 porgandit (200 g)
5 muna
2 tl soola
1 tl oreganot
1 tl tüümiani
õli praadimiseks
Sibul hakkida ja porgand lõikuda tikkudeks. Sibul ja küüslauk õlis kergelt pruuniks praadida ning lisada porgand. Praadida kuni porgand on poolpehme. Porgandi kogus võib esialgu ära ehmatada, aga see tõmbub kokku ning kaob hakkliha sisse ära.
Munad lahti kloppida, lisada sool ja maitseained, toores hakkliha ja porgandi-sibula-küüslaugu segu. Porgandi-sibula segu võiks pisut maha jahutada, muidu hakkab see kohe toorest muna hüüvitama ja munatükid jäävad pikka poissi sisse.
Segu enne ahju panemist ka proovida, kui väike tükk kotletina pannil ära praadida.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar