250 g odrakruupi või odratangu
700 g kartulit200 g suitsupeekonit või muud suitsuliha
1 suur sibul
Kruubid 5 dl veega keema panna, lisada pool teelusikatäit soola. Soolaga peab pigem ettevaatlik olema, sest suitsuliha võib mõnikord soolasem olla. Keeta 40 minutit kuni kruubid on pehmed. Mina keedan kartulid pigem eraldi. Kui koos keeta, siis peaks kruubid poolpehmeks keetma ja kartulid lisama. Kui kasutada tangu, peaks kartulid poolpehmeks keetma ja lisama tangu. Kui kartulid eraldi keeta, tuleb ka kartulikeeduvette soola lisada.
Vahepeal võib peekoni või mõne muu suitsuliha ja sibula kuubikuteks lõigata ning ära praadida. Parem on pigem pekisem lihatükk.
Kuna mina pudrusse piima ei pane, siis tuleks kartulid jätta kurnamata, muidu tuleb puder väga kuiv. Värskeid kartuleid keedan koorega. Pehmed kartulid purustan robustselt pudrunuiaga, et kartuli tükid osaliselt sisse jääksid. Seejärel lisan pehmeks keedetud kruubid ja praetud liha ning sibulad ja segan kokku. Juurde sobib hapukurk ja/või pohlamoos ning joogiks keefir, pett või hapupiim. Kui lihast jääb väheks võib praeliha tüki veel juurde pakkuda.
Mulgiputru nimetatakse eri paigus veel lätipuder, segapuder, kärutädi puder.
Sarnase maitsega toidud on veel odrajahupuder, odratangupuder ja kruubipuder, kuhu lisatakse samamoodi praetud lihakuubikud ja sibul. Odratangud on purustatud odrakruubid, kuid väidetavalt kaotanud osa vitamiine ja mineraalaineid.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar