See on David Lebovitzi retsept French Apple Cake, kus ma asendasin või õliga, kuid kook õnnestub sellegipoolest. Väga lihtne, mahlane ja pisut teistmoodi maitsega.
110 g jahu
3/4 tl küpsetuspulbrit
lusika otsaga soola
300 g õunatükke
2 suurt muna
150 g suhkrut
3 spl tumedat rummi
1/2 tl vanilje ekstrakti
100 g õli
Jahu, küpsetuspulber ja sool kausis kokku segada.
Õunad koorida ja tükeldada. Tükke peaks olema 300 g või isegi pisut rohkem.
Toasoojad munad vahtu ajada. Kui on väikesed munad, võib ka 3 muna kasutada. Vahule segada juurde suhkur, rumm ja vanilje ekstrakt. Ilma suhkruta lähevad munad palju kiiremini vahtu kui koos suhkruga. Vahule tuleb üljejäänud ained sisse segada või vispeldada, mitte mingil juhul mikseriga edasi vahustada. Vastasel korral vajub tainas kokku.
Siis lisada vaheldumisi kahes osas jahusegu ja õli. Jahu sisse sõeluda ja õli niristada peene joana.
Tainas segada õunatükkidega kokku ja valada küpsetusvormi. Selle koguse jaoks on paras 26cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, kuhu mina panen põhja küpsetuspaberi.
Küpsetada 180 C juures 30-40 minutit.
Kuna kook on väga pehme, on seda üsnagi ebamugav lõigata. Proovisin tainast muffini vormis küpsetada, väga hästi õnnestus. Paberit on päris mugav ümbert ära koorida.
Kui on suuremad muffini paberid, siis võib taina kogus jääda samaks kui koogi puhul. Kui aga kogemata pisut väiksemad paberid osta, nagu mina tegin, siis tuleks taina kogust 1/3 võrra vähendada. Jutt on siis 12 pesaga muffini vormist. Muffinite puhul tuleb õunatükid lõigata väiksemaks kui koogivormis küpsetamisel. Muffinite küpsetamise aeg on 20 minutit 180 C juures.
Veel üks tähelepanek. Vanilje ekstrakt kogust ei tasu ületada, muidu "tapab" rummi maitse ära. Niiet, järgi retsepti.
Tellimine:
Postituse kommentaarid
(
Atom
)
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar